ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Ελκοιδ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
- Θεοδώρα Θανασούλη, Δικηγόρος-Ψυχολόγος, Διαμεσολαβήτρια – διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ Ελκοιδ
- Μαρίνα Αρσενοπούλου, Δικηγόρος- Διαμεσολαβήτρια – διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης
- Ευανθία Μπεκίρη, Δικηγόρος- Διαμεσολαβήτρια- διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης
- Φανή Ζαχαράκη, Δικηγόρος- Διαμεσολαβήτρια εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών πιστοποιημένη από την Toolkit Company, The Netherlands και εκπαιδεύτρια ΙΝΚΑΔΑ
- Δημήτρης Καμαργιάννης – Οικονομολόγος, Business Coach, Σύμβουλος Παγκόσμιας Τράπεζας, Διδάσκει Οικονομικά και Διαπραγματεύσεις.
Συνεργάτες εισηγητές:
- Λένα Μαρινοπούλου– Δικηγόρος- Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Δικαίου επιχειρήσεων& Εργασιακού δικαίου
- Ελένη Κλωνίδου – Δικηγόρος- Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια – Εκπαιδεύτρια ενηλίκων
Ειδικοί επιστήμονες-Εισηγητές επί ειδικών θεμάτων
Το Ελκοιδ ως φορέας κατάρτισης διαμεσολαβητών παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης διαμεσολαβητών, στη βασική εκπαίδευση και σε μετεκπαίδευση σε πολλούς τομείς διαμεσολάβησης, σε συνεργασία με έμπειρους εισηγητές, ακαδημαϊκούς και ειδικούς επιστήμονες, επί των εκάστοτε ειδικών θεμάτων εκπαίδευσης που προκύπτουν αναλόγως του είδους της εκπαίδευσης.
Δημήτρης Καμαργιάννης:
Ο Δημήτρης Καμαργιάννης είναι Οικονομολόγος, σύμβουλος επιχειρήσεων και Business Coach σε Ευρωπαϊκές και Πολυεθνικές εταιρείες και είναι σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας και διδάσκει Οικονομικά και Διαπραγματεύσεις.
Γεννήθηκε στην Μάνη-Διδυμοτείχου. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Justus Liebig Universität Giessen στη Γερμανία. Στη συνέχεια εκπόνησε διδακτορική διατριβή και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Marburg της Γερμανίας. Διετέλεσε υπότροφος Robert Shuman του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Λουξεμβούργο. Εργάστηκε σε Τράπεζα στην Φρανκφούρτη και αργότερα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην γερμανική εταιρεία ZENIT GmbH-Muelheim an der Ruhr. Διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΛΒΟ ΑΕ (2000 -2004) και από το 2004 είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Business Coach σε Ευρωπαϊκές και Πολυεθνικές εταιρείες και είναι σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Έχει διδάξει στον Τομέα Οικονομικών Σπουδών του Τεχνολογικού Ιδρύματος Σερρών. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα στα Γερμανικά και βιβλία όπως «Οδηγός επενδύσεων στην Ελλάδα» και Εργασιακές σχέσεις στην ΕΕ και στα Ελληνικά («Εργασιακές σχέσεις στην Ευρώπη», «Η κοινωνική Ασφάλιση και το Μάαστριχτ», ΟΠΕ 2003) και υπήρξε μέλος του ΔΣ του Γερμανικού Ερευνητικού Φορέα Fraunhofer Gesellschaft/IWKS.. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.
Τάσος Ζήσης
Κλινικός ψυχολόγος, συστημικός θεραπευτής, εκπαιδευτής και επόπτης, Επιστημονικός υπεύθυνος Συστημικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης
Έχει σπουδάσει Ψυχολογία (Dipl.-Psych.) στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης (Γερμανία) με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική (Οικογενειακή) Θεραπεία στη Διεθνή Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (IGST), στη Χαϊδελβέργη και την Κλινική Ύπνωση στη Διεθνή Εταιρεία Ύπνωσης (I.S.H) στην Αθήνα. Επίσης έχει εκπαιδευτεί τη Συστημική Εποπτεία στη Διεθνή Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (I.G.S.T.) στη Χαϊδελβέργη (Γερμανία). Είναι αναγνωρισμένος ως «Συστημικός Θεραπευτής και Σύμβουλος» της Συστημικής Εταιρείας (S.G) Γερμανίας.
Υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της «Ιθάκης», της πρώτης Θεραπευτικής Κοινότητας για εξαρτημένα άτομα στην Ελλάδα. Το 1986 ξεκίνησε την ιδιωτική πρακτική στη Θεσσαλονίκη ως ψυχοθεραπευτής (μέχρι σήμερα). Υπήρξε Κλινικός διευθυντής του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου για Άτομα με Αναπηρίες στην Κοζάνη και μέλος της ιδρυτικής ομάδας του Ψυχοκοινωνικού Συμβουλευτικού Σταθμού για Άτομα Εξαρτημένα από Αλκοόλ και Φάρμακα του ΨΝΘ. Επίσης αποτέλεσε συνεργάτης του ΚΕ.ΘΕ.Α. με διάφορα καθήκοντα (μεταξύ άλλων: Σύμβουλος του Υπευθύνου του Προγράμματος «ΙΘΑΚΗ», Υπεύθυνος του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος για την επιμόρφωση του προσωπικού στο Πρόγραμμα «ΙΘΑΚΗ»). Ασκεί δραστηριότητα εκπαιδευτή στη Συστημική θεραπεία και Συμβουλευτική ως υπεύθυνος του Συστημικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ.).
Αποτέλεσε Ιδρυτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.) (μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας EFTA) και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Σ.Ε.Β.Ε. Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «ΜΕΤΑΛΟΓΟΣ» (Τεύχη 1-7) που εκδίδει η Συστημική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.).
Οι τομείς που εξειδικεύεται είναι: Συστημική θεραπεία ατόμων, ζευγαριών, οικογενειών και ομάδων, εποπτεία ψυχοκοινωνικών φορέων στην Ελλάδα και την Κύπρο, εκπαιδευτής στη Συστημική Θεραπεία και Συμβουλευτική.
Από το 2001 επισκέπτης εκπαιδευτής και επόπτης στη Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (MAGST) στο Μάνχαϊμ (Γερμανία).
Ηλέκτρα Μπεθυμούτη
Η Ηλέκτρα Μπεθυμούτη είναι Ψυχολόγος, συστημική και Solution focused θεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια και επόπτρια.
Επιστημονικά υπεύθυνη του Ινστιτούτου Εστιασμένης στη Λύση Θεραπείας Bienestar στη Θεσσαλονίκη.
Εξειδικευμένη στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία (MSc, Universidad Autónoma de Barcelona) και στη Συστημική Θεραπεία Εστιασμένη στη Λύση -MSc, Universidad de Salamanca- 10 χρόνια εκπαίδευσης. Υπότροφος ερευνήτρια στην οικογενειακή θεραπεία ψυχώσεων (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Sant Pau, Βαρκελώνη), σε συνεργασία με τον τότε Πρόεδρο της EFTA. Ειδικεύτηκε στην παρέμβαση σε κρίση (Cruz Roja, Salamanca) και υπήρξε ενεργό μέλος της Ομάδας Επείγουσας Αντιμετώπισης σε μαζικές καταστροφές.
Εργάζεται είκοσι χρόνια ως ψυχοθεραπεύτρια με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες, και παρέχει σεμινάρια, εποπτεία και εκπαίδευση στη συστημική και εστιασμένη στη λύση θεραπεία στην Κύπρο, την Ισπανία και την Ελλάδα.
Είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της European Family Therapy Association και της European Brief Therapy Association και υπήρξε μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης και του Παρατηρητηρίου για τα Δικαιώματα στην ψυχική Υγεία.
Συγγράφει σχετικά με τον ακτιβισμό στο χώρο της ψυχικής υγείας, τη συστημική και εστιασμένη στη λύση θεραπεία [όπως: Systemic Therapy as Transformative Practice, Simon and McCarthy (Επιμ.), 2016, Σχολές συστημικής οικογενειακής θεραπείας, Λία Σοφτά-Nall & Βάσω Παπαδιώτη-Αθανασίου (Εd.), 2018, A Notebook of Health Autonomy, 2019]. Email: ilektra@kentrobienestar.com
Παπαδάκης Ευάγγελος:
Ο Παπαδάκης Ευάγγελος είναι Ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής, επόπτης και εκπαιδευτής στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς. Απόφοιτος του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Κλινική Ψυχολογία του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης (αρ. άδειας: 590/1999). Η μεταπτυχιακή του εξειδίκευση αφορούσε στη διάγνωση και τη θεραπεία ψυχολογικών προβλημάτων, όπως: διαταραχές προσωπικότητας (επαναλαμβανόμενα δυσλειτουργικά μοτίβα στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους), αγχώδεις διαταραχές, διαταραχές της διάθεσης, διαταραχές της διατροφής, σεξουαλικές διαταραχές, καθώς και συζυγικά προβλήματα.
Είναι πιστοποιημένος γνωστικός – συμπεριφορικός θεραπευτής από την Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) και την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμπεριφορικών & Γνωστικών Θεραπειών (European Association For Behavioural & Cognitive Therapies – EABCT). Επιπλέον, είναι πιστοποιημένος θεραπευτής – εκπαιδευτής και επόπτης από τη Διεθνή Εταιρεία Θεραπείας Σχημάτων (International Society Of Schema Therapy – ISST) και έχει ολοκληρώσει την εντατική εκπαίδευση στη Διαλεκτική Συμπεριφορική Θεραπεία (Dialectical Behavior Therapy – DBT) από το Behavioral Tech Linehan Institute. Έχει παρακολουθήσει διετές πρόγραμμα ψυχαναλυτικής μετεκπαίδευσης στη χρήση των προβλητικών τεστ προσωπικότητας.
Από το 1999 εργάζεται ιδιωτικά ως θεραπευτής ζευγαριών – ενηλίκων – εφήβων και από το 2000 είναι διορισμένος ως κλινικός ψυχολόγος στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, διδάσκει και εποπτεύει ψυχολόγους που εκπαιδεύονται στη γνωστική – συμπεριφορική θεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς – Παράρτημα Μακεδονίας, καθώς και στη Θεραπεία Σχημάτων από την Ελληνική Εταιρεία Θεραπείας Σχημάτων (ΕΕΘΣ).
Από το 2005 εποπτεύει τελειόφοιτους φοιτητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης στο 424 ΓΣΝΕ. Ασχολείται θεραπευτικά και ερευνητικά κυρίως με τις Διαταραχές Προσωπικότητας (επαναλαμβανόμενα δυσλειτουργικά μοτίβα στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους), προβλήματα συζυγικών – συντροφικών και οικογενειακών σχέσεων, τους ψυχαναγκασμούς – καταναγκασμούς, το άγχος για την υγεία, τις κρίσεις πανικού, τις διαταραχές της διάθεσης, τις διαταραχές διατροφής, τα προβλήματα διάθεσης, αυτοεκτίμησης και συμπεριφοράς εφήβων.
Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και διατελεί μέλος διαφόρων επιστημονικών συλλόγων και επιτροπών