ΘΕΟΔΩΡΑ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ

Δικηγόρος - Ψυχολόγος
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια & Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών

Η Θεοδώρα Θανασούλη αποφοίτησε με υποτροφίες από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι δικηγόρος Παρ΄Αρείω Πάγω του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια (CEDR, Υπ. Δικαιοσύνης) και εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών (CEDR, TOOLKIT - Υπ. Δικαιοσύνης).
Επίσης αποφοίτησε από την Σχολή Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση κλινικής ψυχολογίας (2002) και στα πλαίσια της πανεπιστημιακής της εκπαίδευσης έκανε άσκηση στην Β΄ Νευρολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και στην Παιδοψυχιατρική Κλινική Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια έκανε διετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην ατομική ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης και σε κλινικά τεστ. Παράλληλα έκανε τριετή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στην ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ και στην ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Από το 2009 είναι ειδική δικαστική πραγματογνώμων Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, ως Δικηγόρος- Ψυχολόγος, ειδικευμένη στην οικογενειακή συστημική θεραπεία και διαμεσολάβηση. 
Από το 1991 εργάζεται ιδιωτικά και ασκεί μάχιμη δικηγορία και από το 2002 παρέχει υπηρεσίες ως δικηγόρος- ψυχολόγος, με εξειδίκευση σε υποθέσεις Οικογενειακού δικαίου. Μετά το 2006 και την εκπαίδευση της στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, με εκπαιδευτές της Σχολής του Μιλάνου, έχει πραγματοποιήσει σειρά διαμεσολαβήσεων και διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην Οικογενειακή διαμεσολάβηση (με εκπαιδευτές της σχολής του Μιλάνου) ίδρυσε Κέντρο Οικογενειακής Διαμεσολάβησης και έχει πραγματοποιήσει σειρά διαμεσολαβήσεων. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση, αλλά και ως ειδική σύμβουλος οικογενειακής διαμεσολάβησης σε φάσεις κρίσης ζευγαριών, διάστασης και διαζυγίου.
Ήδη από το 2008 οργάνωσε και δίδαξε σε σεμινάρια Οικογενειακής Διαμεσολάβησης και το 2014 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών στο κέντρο εκπαίδευσης «ΝΙΚΗ» του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και έκανε εισηγήσεις σε πολλά επιστημονικά συνέδρια για τη Διαμεσολάβηση. Είναι μέλος της Ελληνικής Ένωσης Διαμεσολαβητών και της Επιτροπής Διαμεσολάβησης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Ελκοιδ - Ελληνικού Κέντρου Οικογενειακής Διαμεσολάβησης και Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών.